Opastetut melontamatkat Ulpukkareitillä

melontareitti2

Ulpukkareitti on 37 km mittainen melontareitti, joka kulkee läpi 14 eri kokoisen järven, tai lammen ja niiden väliset joet ja salmet. Reitin runsas vesikasvusto ja sähkönsiniset neitokorennot tarjoavat melojille unohtumattomia luontokokemuksia. Reitin luontoerikoisuuksiin kuuluu, että sen vesi virtaa pohjoiseen, toisin kuin Suomen vesistöt yleensä. Halutessaan reitin päättymispaikasta voi jatkaa Koloveden kansallispuistoon saakka.

Reittiä on hyödynnetty kauan, ja historiassa se on palvellut myös kaupallista toimintaa. Rannoilla on tehty kauppaa, riidelty rajoista, pidetty vankeja ja hierottu tuttavuuksia niin Ison Vihan aikoina, kuin myöhemminkin. Monet reitin varrella olevat vedet, rannat ja paikat ovat saaneetkin nimensä menneiden tapahtumien myötä.

Yhteistyökumppanimme XStreams

Opastettuja meolontaretkiä Ulpukkareitillä tarjoaa pieksämäkeläinen XStreams, jonka kanssa yhdessä räätälöimme juuri Sinulle ja ryhmällesi sopivan matkan varusteineen, majoituksineen ja eväineen. Reitistä on mahdollisuus rakentaa myös päivän melontaretki, n. 5-6h eväspysähdyksellä, joka on mainio ensikosketus melonnan maailmaan keskellä upeinta järviluontoa, tai vaikkapa oivallinen Tyhy- päivä rentoutua työporukan kesken. Kysy lisää yhteydenottolomakkeen kautta tai soittamalla.

 

Katso linkki

xtreamlogo