Hoitola Vihreä Voima

Hoitolamme on monipuolisesti hyvinvointiin painottuva, luontaisiin menetelmiin nojaava kokonaisuus. Palveluihimme kuuluvat mm. hermoratahieronta, aromaattinen hieronta, refleksologinen vauvahieronta ja intialainen päähieronta, sekä Neurosonic- hoidot.

Hoidot ovat hyvinvointia tukevia ja ne auttavat ylläpitämään terveyttä ja keskittyvät ennaltaehkäisemään vaivoja  luontaisin keinoin. Lääkärin määräämiin hoitoihin ja lääkkeisiin emme puutu.

 

pixlr_20190212153347736

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on pyörittelevällä ja kitkaavalla liikkeellä tapahtuvaa hierontaa. Käsittely kohdistuu ratoihin, jotka sijaitsevat anatomisilla hermoradoilla. Ne vastaavat pitkälti meridiaaneja, eli akupunktiokanavia. Hermoratahieronnassa käsitellään sidekudosalueita, joissa on usein esim. lihasten virhekäytöstä aiheutunutta jännitystä. Alueille saattaa muodostua kiinnikkeitä, joiden poistoon hoidolla pyritään. Hoidossa sivuutetaan myös triggerpisteitä, ja käsittelyarkuuskin voi olla yleistä. Käytetään ennenkaikkea kroonisten kipu– ja särkytilojen hoitamiseen, niska-hartiaseudun kipuihin, käsien kipu- ja särkytiloihin, puutumisiin, rintarangan ja alaselän kipuihin, sekä selän ja pakaroiden kiputiloihin. Pehmeämpää käsittelyä voidaan toteuttaa myös lapsille esim. allergioiden,  atsavaivojen, keskittymisevaikeuksien ja lihaskireyksien hoidossa.

Vyöhyketerapia eli refleksologia

Refleksologian avulla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia sairaus- ja häiriötiloja. Hoito elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja ja tasapainottaa häiriintyneitä elintoimintoja. Se on käsin tehtävää hoitoa, jossa sormin tai vyöhykepuikon avulla käsitellään kehossa olevia heijasteita esim. jalkateristä, sääristä tai korvista. Hoitomuotoa voidaan soveltaa vauvasta vaariin, sillä jokainen hoitokerta räätälöidään asiakkaan ja tilanteen mukaan. Hoitokertojen määrä ja tiheys voi vaihdella tilanteesta riippuen, mutta usein jo 3-4 kertaa antaa hyvää oloa ja tuloksia.
Vyöhyketerapia, kuten muutkin luonnonlääkintään perustuvat täydentävät hoitomuodot kulkevat käsi kädessä virallisen lääketieteen kanssa. Ne eivät poissulje toisiaan, vaan täydentävät ja tulevat toinen toistaan. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja hoitoihin emme puutu.

Koska vyöhyketerapia aktivoi kehon omaa paranemisprosessia, se mm.
– rauhoittaa ja rentouttaa
– kievittää kipuja
– vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
– vähentää lihaskireyksiä
– vahvistaa immuunipuolustusta
– tasapainottaa hormonitoimintaa
– nopeuttaa palautumista ja kuonan poistumista
– parantaa unen laatua ja hengitystä
– auttaa myös mieltä rentoutumaan

Refleksologinen vauvahieronta

Vauvahieronta on seurustelua ja hoitoa, jossa kosketuksen avulla luodaan yhteinen tunnepohjainen kieli ja luodaan helpommin läheinen yhteys vauvaan. Kun aikuisen ja
lapsen välinen suhde lähenee, myös vanhemmat oppivat tulkitsemaan vauvansa viestejä paremmin ja aikuisella on tunne, että voi tehdä jotain silloinkin, kun lapsella on paha olla. On myös tutkittu, että säännöllisesti hierotut lapset eivät vaadi jatkuvaa huomiota ja saavat suuremman etumatkan stressitilanteista selviämiseen, koska oppivat hieronnan avulla rentoutumaan.

Hieronta poistaa myös vauvan lihasjännityksiä, mikä edesauttaa usein vatsavaivojen ja levottomuuden hoidossa. Vauvahierontakäyntien yhteydessä opastan
vanhemmat hierontakäsittelyyn, jota voi jatkaa myös kotona.

Intialainen päähieronta

Pään hierominen rentouttaa hyvin kokonaisvaltaisesti ja kirkastaa aivot. Monista tuntuu, että taakka olisi pudonnut hartioilta, ja olo olisi seesteinen. Intilaista päähierontaa käytetään usein mm. stressin aiheuttamien ongelmien hoidossa, keskittymiskyvyn puutteeseen, päänsärkyihin, migreeniin, purentaongelmiin, univaikeuksiin, tinnitukseen, rasittuneisiin silmiin ja heijastekipuihin pään alueella. Myös nuorille hoito toimii levottomuutta ja ahdistusta lievittävänä.

Neurosonic – hoidot

Hoitolalla on myös Neurosonic- divaani, jonka teho perustuu matalataajuusvärähtelyyn. Värähtely saa autonomisen hermoston mekaanisesti meditatiiviseen tilaan ja auttaa näin kehoa toipumaan rasituksista ja palautumaan paremmin. Hermostoa voidaan myös aktivoida aktivoivilla ohjelmilla. Neurosonic- hoidot myydään 5 – 10 kerran sarjoina, tai
divaania voi vuokrata kotiin tai työpaikalle viikoksi kokeiluun. Stressin määrä tässä yhteiskunnassa ei tule hetkeen ainakaan vähenemään, ja pelkästään jo unenlaadun paraneminen edesauttaa usein arjessa jaksamista sekä ehkäisee monia poissaoloja työpaikoilta. Neurosonic – hoitomenetelmä sopii myös niin lapsille kuin aikuisillekin, ja hoito-ohjelma räätälöidään tilanteen mukaan.